SteMaTo®: unieke software voor uw Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)

Met het softwareprogramma SteMaTo loopt de organisatie binnen uw Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) perfect. Besco ontwikkelde deze Sterilisation Management Tool specifiek voor de track & trace van medische instrumenten.

Groeiende uitdagingen voor Centrale Sterilisatie Afdelingen

Als dienstverlener van – hoofdzakelijk – het operatiekwartier krijgt u elke dag te maken met heel wat uitdagingen. Het aantal ingrepen in ziekenhuizen stijgt en het instrumentarium bij operaties breidt almaar uit. Een gestructureerde tracering vanuit de Centrale Sterilisatie Afdeling is dan ook essentieel. Zo investeert u in de veiligheid van uw patiënten én verlaagt u de kosten in uw ziekenhuis.

Waarom SteMaTo voor uw CSA?

Besco ontwikkelde het softwareprogramma SteMaTo specifiek voor Centrale Sterilisatie Afdelingen. De troeven:
  • SteMaTo garandeert een volledige track & trace.

Onze software ondersteunt niet alleen alle processen binnen uw CSA, maar volgt ook het hele traject dat instrumenten afleggen. Vanaf het gebruik bij een patiënt tot de gesteriliseerde instrumentenset die klaarligt voor een nieuwe patiënt. Zo garanderen we volledige traceerbaarheid: binnen de CSA, in het operatiekwartier, bij de verpleegdiensten … Patiënten zijn in uw ziekenhuis in goede handen dankzij deze nauwgezette opvolging.

  • U kunt SteMaTo eenvoudig linken aan zowat alle bestaande planningssystemen voor operatiekwartieren.

Via een interface brengen we een link tot stand met uw planningssysteem. Per operatie krijgt u zo een dynamisch en up-to-date profiel van uw sets en verbruiksmaterialen. U volgt bovendien eenvoudig de volledige logistiek van OK naar CSA en de opslag in de steriele berging. Ook de cyclusparameters en cyclusgrafieken van verschillende deelprocessen kunt u linken aan SteMaTo. Zo maken ongeoorloofd vrijgegeven ladingen geen kans.

  • U kiest voor innovatieve software die met uw organisatie meegroeit.

SteMaTo evolueert voortdurend. We passen ons programma aan op basis van de vragen en wensen van onze klanten. Kortom: we blijven op de hoogte van uw behoeften en groeien met u mee.

Brochure SteMaTo

Wilt u meer weten over deze software op maat van de Centrale Sterilisatie Afdeling? Neem dan gerust contact op.

Aardbruggenstraat 81 | 3570 Alken
Tel: +32 11 48 53 10

BTW: 477.090.243