eCoFaDat®: een volledige databank van geneesmiddelen en aanverwante artikelen

Als zorginstelling heeft u nood aan zowel financiële als wetenschappelijke informatie in verband met de geneesmiddelen die voorgeschreven en gefactureerd worden. Daarom heeft Besco de overzichtelijke databank eCoFaDat® ontwikkeld. Deze consolideert gegevens van verschillende bronnen over meer dan 250 000 geneesmiddelen en aanverwante artikelen, zoals medische hulpmiddelen, medische voeding, voedingssupplementen en verzorgingsproducten.
Naast de binnenlandse geneesmiddelen bevat de databank ook de naamgeving van meer dan 140 000 buitenlandse equivalenten uit meer dan 50 landen.

Facturatie en tarifering

Voor alle binnenlandse producten (producten met een CNK code) bevat eCoFaDat® een verscheidenheid aan informatie. Zo raadpleegt u snel en gemakkelijk de tarifering in de verschillende vergoedingsgroepen. Er is eveneens aangegeven welke geneesmiddelen binnen forfait vallen, of het geneesmiddel aan 90% dient gefactureerd te worden, of er een attestplicht van toepassing is (al dan niet elektronisch), etc. Attesten en machtigingen zijn beschikbaar in gebruiksvriendelijk formaat en de volledige wetgeving is eveneens beschikbaar. Het is daarbij ook mogelijk om in één oogopslag te zien met welke geneesmiddelen een product al dan niet cumuleerbaar is, welke magneetbandinstructies van toepassing zijn of welke nomenclatuur eraan gekoppeld is.
Om vanuit elk onderdeel eenvoudig gegevens te kunnen terugvinden, werden er filters voorzien. Al deze informatie is beschikbaar met historiek.

Wetenschappelijke informatie

eCoFaDat® stelt tevens informatie ter beschikking die gebruikt kan worden bij het elektronisch voorschrijven of het bereiden van medicatie. VOS-cluster en generieken, posologie, samenstelling, bereiding, deelbaarheid, ATC-code, (wetenschappelijke) bijsluiter: het zijn slechts enkele van de gegevens die u voor de opgenomen specialiteiten kan raadplegen. Interacties kunnen getoond tussen verschillende specialiteiten, grondstoffen, voedingsmiddelen en/of genotsmiddelen. Hierbij krijgt u informatie over de interventieklasse en de waarschijnlijkheid van de interactie. Daarbinnen wordt het farmacologisch effect, de mechanismen van interactie, en de te nemen maatregelen weergegeven.

Integratie met externe software – data-export

Naast de toegang tot eCoFaDat® via de Besco Portal, stellen we ook een export database ter beschikking. Deze export database kan een vast formaat hebben, of kan in samenspraak met de klant aangepast worden, met die info waar u als zorginstelling nood aan heeft. De export database is steeds in SQL formaat, hetgeen integratie met andere software toelaat. 2 keer per maand worden de gegevens in uw database up-to-date gehouden en dit zonder tussenkomst van uw IT-dienst: De 1e van elke maand worden nieuwe producten toegevoegd, en prijzen aangepast, de 10e van de maand worden documenten (wetgeving, attesten etc) en koppelingen tussen de verschillende modules bijgewerkt.

Brochure eCoFaDat

Meer weten over eCoFaDat®? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak met demo.

 

Aardbruggenstraat 81 | 3570 Alken
Tel: +32 11 48 53 10

BTW: 477.090.243