Oplossingen

Sinds 2002 helpt Besco ziekenhuizen, zorginstellingen, mutualiteiten & verzekeraars. Door efficiënte databases, softwareoplossingen op maat en praktijkgerichte opleidingen maken we complexe administratie, nomenclatuur, tarifering, geneesmiddelen en implantaten transparant en eenvoudig.

Onze aanpak? Na een grondige analyse van de situatie en eventuele problemen reiken wij vanuit onze doorgedreven kennis technische oplossingen, implementatie én follow-up aan. Kortom, project management van A tot Z én een realistische, toekomstgerichte oplossing met een meetbaar resultaat.

Besco Portal: overkoepelend medisch softwareplatform

Besco Portal is een innovatief medisch softwareplatform dat helpt bij de administratie rond nomenclatuur, tarificatie en administratie. Een doeltreffende tool die eCoNoDat, eCoNoDat Care, eCoFaDat, eCoMaDat, eCoMaDat Notificatie en eCoGUDID omvat.

Besco houdt de vinger aan de pols en zorgt voor voortdurende updates van de gegevens in Besco Portal. Een nieuw KB of MB? Niet-combineerbare/cumuleerbare nomenclatuurnummers? Aangepaste terugbetalingsregels? Dankzij Besco Portal kunt u er gerust op zijn dat u altijd over de meest recente gegevens rond nomenclatuur, zorgverstrekkers, geneesmiddelen, terugbetalingstarieven, remgeld en honoraria beschikt. En dus op een correcte manier al uw activiteiten kunt tariferen, beheren en controleren.

eCoNoDat
nomenclatuur

eCoNoDat is een handige databank met alle informatie per nomenclatuurnummer zoals de geldende (terugbetalings)- tarieven, relevante wetgeving, kwalificaties voor verstrekkers en zorginstellingen en nog veel meer.

 

 

Meer informatie over eCoNoDat

eCoNoDat Care
zorgverstrekkers en - instellingen

In eCoNoDat Care, een deelmodule van eCoNoDat, leveren we een volledig en accuraat overzicht van alle zorgverstrekkers en zorginstellingen in België. Van ziekenhuis, dokters en apothekers tot verstrekkers van implantaten, verplegers en kinesitherapeuten.

Meer informatie over eCoNoDat Care

geneesmiddelen databank

eCoFaDat is een overzichtelijke databank die gegevens bevat van meer dan 250.000 binnenlandse geneesmiddelen, 140.000 buitenlandse equivalenten uit meer dan 50 landen en aanverwante artikelen zoals medische hulpmiddelen, voeding, supplementen en verzorgingsproducten.

Meer informatie over eCoFaDat

nominatieve lijsten

eCoMaDat omvat een integraal en gebruiksvriendelijk overzicht van De Lijst en nominatieve lijsten inclusief link naar de afgesloten artikels 35 en 35bis, vergoedingscategorie en -basis, veiligheidsgrens en afleveringsmarges.

 

 

Meer informatie over eCoMaDat

Genotificeerde producten

eCoMaDat Notificatie, een deelmodule van eCoMaDat, bevat alle informatie over genotificeerde implantaten. Via verscheidene zoekmethodes zoals naam, de referentie, notificatiecode of classificatiecode vindt u makkelijk het implantaat terug.

Meer informatie over eCoMaDat Notifications

eCoGUDID

Reeds geruime tijd moet een fabrikant voor alle medische hulpmiddelen en implantaten een uitgebreide registratie doen in de FDA GUDID database. 3 miljoen verschillende producten zijn verzameld in deze gegevensbank.

 

Meer informatie over eCoGUDID

SteMaTo®: unieke software voor uw Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)

Met het softwareprogramma SteMaTo loopt de organisatie binnen uw Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) perfect. Besco ontwikkelde deze Sterilisation Management Tool specifiek voor de track & trace van medische instrumenten.

Als dienstverlener van – hoofdzakelijk – het operatiekwartier krijgt u elke dag te maken met heel wat uitdagingen. Het aantal ingrepen in ziekenhuizen stijgt en het instrumentarium bij operaties breidt almaar uit. Een gestructureerde tracering vanuit de Centrale Sterilisatie Afdeling is dan ook essentieel. Zo investeert u in de veiligheid van uw patiënten én verlaagt u de kosten in uw ziekenhuis.

track & trace medische instrumenten

SteMaTo is een snelle en accurate software voor Centrale Sterilisatie Afdelingen (CSA). De slimme track & trace van medische instrumenten verhoogt de veiligheid van patiënten én verlaagt de kosten in ziekenhuizen en zorginstellingen.

 

Meer informatie over SteMaTo

track & trace implantaten

eCoMet, een deelmodule van SteMaTo, focust op het beheer, gebruik en tracering van implantaten. Het resultaat? Een enorme tijdswinst en vermindering van menselijke fouten.

 

Meer informatie over eCoMet

Spijker uw kennis bij tijdens de praktische Besco-opleidingen

Ook om Besco Portal optimaal te leren gebruiken en op de hoogte te blijven van nieuwigheden rond nomenclatuur en tarifering, kunt u op Besco rekenen. Onze professionele trainers geven regelmatig efficiënte opleidingen op maat, zodat u snel de kennis vergaart die u nodig hebt in uw job.

Aardbruggenstraat 81 | 3570 Alken
Tel: +32 11 48 53 10

BTW: 477.090.243