Wist je dat de arts wettelijk verantwoordelijk is voor de correcte registratie van medische hulpmiddelen? En dus ook juridisch aansprakelijk bij foute of onvolledige registraties? eCoMET® maakt deze procedure 100% sluitend en in enkele seconden in orde. ”Maar er zijn nog meer voordelen”, vertelt Bert Lantin van Besco. ”Veel ziekenhuizen traceren medische hulpmiddelen en implantaten nog steeds op papier of via zelf aangebrachte stickers. Dat kost enorm veel tijd in vergelijking met onze slim scansysteem. Het is bovendien niet gekoppeld aan databases zoals voorraad, planning of tarificatie. Het resultaat? Menselijk fouten met de nodige financiële gevolgen”.
1x scannen
Besco maakt hier komaf mee. “Met eCoMET® (de opvolger van SteMaTo Implants) beheer, traceer, koppel en factureer je automatisch & digitaal”, vult Jos Bessemans van Besco aan. “Dit gebeurt allemaal via het scannen van de GS1-code (een streepjescode die elke medische fabrikant verplicht moet toevoegen op de verpakking). Onze slimme databases koppelen deze info (inclusief lot-, serienummer en vervaldatum) automatisch aan het patiëntendossier, voorraadsysteem, de planning, boekhouding en zelfs de verplichte Europese databases. ”.
AZ Klina is overtuigd
Eén van de pilootziekenhuizen die gebruikt maakt van eCoMET® is AZ Klina in Brasschaat. “Het scannen levert een serieuze tijdswinst op. Bovendien zijn wij als ziekenhuis én onze artsen zeker dat er geen foute registraties meer plaatsvinden”, somt Katrien Meeussen, adjunct-hoofdapotheker van AZ Klina, op. ”Tot slot weten we nu onmiddellijk de kost van de gebruikte materialen bij een ingreep. Een belangrijke stap in het budgetbeheer van de toekomst”.