Besco Symposium 2021

Financiering prestaties in ziekenhuizen
De actualiteit met een blik op de toekomst
Belangrijke vernieuwingen in de Besco Portal
Een nieuwe dimensie voor het traceren van al uw Implantaten en medische hulpmiddelen

Besco heeft de voorbije 18 jaar een reputatie opgebouwd als betrouwbare dienstverlener voor de gezondheidszorg. Alle ziekenhuizen en de meeste mutualiteiten en verzekeringen hebben eCoNoDat® en eCoMaDat®, steeds meer hebben ook reeds eCoFaDat® om de Besco Portal te vervolledigen. Daarnaast is er een voortdurende stijging van vragen aan onze specialisten over interpretaties en onduidelijkheden in de grijze zones van nomenclatuur, “De lijst” en aanverwante wetgeving.

Alhoewel de verzamelde databases va de Besco Portal al een schat aan Belgische informatie bevatten, is ook gezondheidszorg een grensoverschrijdend verhaal geworden. Geen enkel implantaat of medisch materiaal wordt enkel voor de Belgische markt geproduceerd. Om die reden zijn alle producten internationaal geregistreerd met een unieke identificatie (GUDID) en extra nuttige en vereiste informatie. Aan de bestaande Besco Portal zal deze informatie als een extra module toegevoegd worden, de link met de genotificeerde producten maakt het daarenboven uniek in zijn soort.

Deze databases vormen tevens de basis om al uw implantaten, steriele en niet steriele medische hulpmiddelen te traceren via SteMaTo™Implants zonder de noodzaak om zelf labels aan te brengen, maar gebruik te maken van de unieke GS1 code die op iedere verpakking voorkomt. Ontvangst, voorraadbeheer en linken aan de patiënt, met inbegrip van vervaldatum, Lotnummer, serienummer geïntegreerd met uw bestaande ziekenhuis systemen.

Voldoende redenen om opnieuw een Besco-symposium te organiseren naar analogie met 2016, 2014, 2011, 2009, 2005 en 2002.

Tijdens de vorige symposia waren er telkens meer dan 350 deelnemers (NL + FR), voor ons een motivatie om met dezelfde drijfveer een goed programma te presenteren: een combinatie van Besco nieuwigheden en actuele thema’s over de toekomst van de aanpak van onze gezondheidszorg.

 • Mickaël Daubie (adviseur-generaal van het RIZIV) zal toelichting geven over de 'Laag Variabele Zorg', een terugblik op het afgelopen jaar en de te verwachten evoluties voor de volgende jaren.
 • Dirk Broeckx (Moderator IFB, de voormalige secretaris-generaal van de Algemene Pharmaceutische Bond) is met zijn rijke ervaring uitstekend geplaatst om zijn visie op de 'Gezondheidszorg overmorgen' toe te lichten.
 • Prof. Johan Kips (Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid) één van de architecten van de Structurele hervorming van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen, zal een toelichting geven over de hervorming van de nomenclatuur.

Dit gevarieerd programma spreekt een breed leidinggevend publiek uit de gezondheidszorg aan. Directie, stafmedewerker, ziekenhuisapotheker, medewerker tarificatie - facturatie, hoofden OK, leiding gevende bij een mutualiteit of een hospitalisatieverzekering, … : een dag om uw kennis te verbreden en daarenboven een goede gelegenheid om uw netwerk te verbreden.

Wanneer?

 • 12 oktober 2021 Nederlandstalig in Ter Elst te Antwerpen
 • 26 oktober 2021 Franstalig in Ibis Styles Hotel & Meeting Center Louvain-La-Neuve

Telkens van 10 uur tot 15.30

Inschrijving

Inschrijven voor 1 oktober 2021 via

 • E-mail naar symposium@besco.be met vermelding
  • Naam en adres organisatie
  • Facturatie gegevens
  • Naam, functie en dienst van de deelnemer(s)

Klanten “Besco Portal” : 65 € Excl. 21% BTW
De factuur, gegroepeerd per organisatie, wordt verzonden na de inschrijving.

Klik hier om het volledige programma te bekijken.

Aardbruggenstraat 81 | 3570 Alken
Tel: +32 11 48 53 10
info@besco.be

BTW: 477.090.243